2019 május 8-án és 10-én Mumbaiban és Chennaiban nagy sikerrel vetítettük le Elek Dóra Világlátó Baltazár című dokumentumfilmjét. A 2018-as Jaipuri Nemzetközi Filmfesztiválon dokumentumfilm kategóriában a legjobb rendezés díját elnyert film hindi és tamil nyelvű szinkronja a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával készült el, Mumbaiban a hindi, Chennaiban pedig a tamil nyelvű változatot mutattuk be. A vetítéseken a rendező mellett megjelent Keresztes Anna és Kovács Veronika, a film két szereplője, a Baltazár színház down szindrómás színészei.

A film indiai bemutatását az egyik legismertebb bollywoodi filmszínésznő, Karisma Kapoor támogatta, aki személyesen is megjelent a mumbai vetítésen, részt vett a vetítést megelőző pódiumbeszélgetésen és számos médiainterjúban méltatta a film jelentőségét mind a mentálisan sérült emberek társadalmi integrációja, mind pedig Magyarország és India közötti társadalmi kapcsolatok szempontjából. Mumbaiban és Chennaiban egyaránt a vetítéseket a mentálisan sérült emberek helyzetével foglalkozó civil és szakmai szervezetekkel, intézményekkel együttműködésben szerveztük, akik mindkét helyszínen nagy számban megjelentek a rendezvényeken és részt vettek a vetítéseket megelőző sajtónyilvános beszélgetéseken és sajtótájékoztatókon.

A filmvetítéseket kifejezetten élénk médianyilvánosság kísérte. Elek Dóra Mumbaiban és Chennaiban is interjút adott India legnagyobb példányszámban megjelenő angol nyelvű napilapjának, a Times of Indiának, a második számú angol nyelvű indiai napilap, a The Hindu Chennaiban készített interjút a rendezővel. Ugyancsak részletes beszámolót közölt a filmbemutatóról a Deccan Chronicle, a New Indiai Express és több tamil nyelvű napilap. Az indiai közszolgálati televízió chennai stúdiója a mumbai főkonzullal készített interjú alapján számolt be a film chennai vetítéséről. A filmbemutatókról közel 100 indiai internetes oldalon található fényképes leírás.

A filmbemutató felkeltette a mentálisan sérült emberek helyzetével foglalkozó indiai civil és szakmai szervezetek érdeklődését a hasonló területen tevékenykedő magyarországi szervezetekkel történő kapcsolatfelvétel iránt, ezzel új lehetséges területet nyitva a két ország közötti együttműködés számára.