A bollywoodi producereket tömörítő Producers Guild of India kezdeményezésére és a rendezvényt szervező PHD Chamber of Commerce meghívására, az egyik panelbeszélgetés tagjaként Jári Ferenc főkonzul részt vett a Mumbaiban megrendezett Global Film Tourism Conclave nevű konferencián és kiállításon. A rendezvényen alkalom nyílt a magyarországi helyszíneken történő filmforgatások előnyeinek, az igénybe vehető kedvezmények rendszerének, illetve a rendelkezésre álló világszínvonalú technikai és szakember háttér ismertetésére.

A rendezvény egyike volt a Mumbaiban megrendezett, a külföldi forgatási helyszíneket népszerűsítő számos filmipari eseménynek. A világon évente legtöbb filmet készítő indiai, s ezen belül elsősorban a bollywoodi producerek és rendezők immár 65 országban kötöttek szerződéseket forgatási helyszínekkel, s a hollywoodi produkciók után az indiai filmesek költik a legtöbb pénzt a világon a külföldi helyszíneken történő forgatásra. Ennek megfelelően komoly érdeklődés mutatkozik az indiai filmforgatások iránt, miként a bollywoodi filmstúdiók és producerek is intenzíven keresik a költséghatékony külföldi filmkészítési lehetőségeket.

A panelbeszélgetésen részt vett, illetve a hallgatóság soraiban jelen volt több ismert bollywoodi filmrendező, producer és két nagy filmstúdió (Yash Raj Studio és Balaji Telefilms) produkciós vezetője is, akik – mind a panelbeszélgetés során, mind pedig a rendezvényt lezáró fogadáson – élénken érdeklődtek a magyarországi forgatások feltételrendszere iránt.