2019. november 20-28. között tartották Goán az ötvenedik Indiai Nemzetközi Filmfesztivált. A világ legnagyobb filmgyártó országának számító Indiában évente számos filmfesztivált rendeznek. A félévszázados múltra visszatekintő goai rendezvény a legrangosabb s legmagasabb („A” kategóriás) nemzetközi besorolással rendelkező filmfesztivál Indiában.

A magyar filmművészet tekintélyét jelzi, hogy a fesztiválon három magyar filmet is levetítettek, köztük az Oscar-díjas Deák Kristóf (2017-ben a Mindenki című rövidfilmje kapott Oscart) első nagyjátékfilmje, a Foglyok a fesztivál 16 versenyfilmjének egyike volt. Emellett a Világpanoráma kategóriában, versenyen kívül bemutatták még Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve, illetve Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című filmjét. Ezzel a fesztiválon a középkelet-európai országok közül a magyar filmművészet képviseltette magát a legtöbb alkotással.

Valamennyi magyar film vetítése zsúfolt nézőtér előtt történt. A versenyfilm Foglyokat 900 fős moziteremben mutatták be. Annak ellenére, hogy a film nem kapott díjat, a közönség kifejezetten jól fogadta és a fesztivál számos szakmai résztvevője részéről is elismerő kritikákat kapott. A Foglyok világpremierje a goai filmfesztiválon történt.