Tisztelt Érdeklődők!

Ezúton hívjuk fel az indiai utazásban érdekelt magyar állampolgárok szíves figyelmét arra, hogy az ország kormánya által sikeresnek ítélt koronavírus-járvány kezelése folytán a hatóságok India határainak fokozatos megnyitásáról döntöttek. Fontos hangsúlyozni, hogy India minden tagállamában/szövetségi területén a járványügyi korlátozások valamilyen formája továbbra is érvényben van, ezért Főkonzulátusunk továbbra sem javasolja az Indiába történő utazást!

2021. október 12- től érvénybe lépett Magyarország megállapodása Indiával az oltottságot igazoló védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. A megállapodástól függetlenül – mint ahogy korábban is – egyelőre minden Indiába beutazást tervezőnek az utazás megkezdése előtt kötelező módon nyilatkoznia kell az egészségi állapotáról. A nyilatkozatot (Self Declaration Form, továbbiakban SDF) elektronikusan kell kitölteni és feltölteni az Újdelhi repülőtér honlapján keresztül jóváhagyásra az indiai hatóságok irányába. Az SDF mellékleteként a következő dokumentumokat kell elektronikusan benyújtani:

  • az indulás előtt legfeljebb 72 órával készített és negatív eredményű koronavírus tesztről készült angol nyelvű igazolást,
  • és az útlevél adatoldaláról készült másolatot.  

Az Indira Gandhi nemzetközi repülőtér honlapja itt érhető el: https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration

A légitársaságok által előírt utazási normák továbbra is eltérőek, így az utazásban érdekelt magyar állampolgárokat arra kérjük, hogy utazásuk megkezdése előtt tájékozódjanak az adott légitársaságnál, milyen feltételek mellett biztosíthatja az európai és az indiai repülési desztinációk közt a személyszállítást. 

A Magyarország és India között létrejött, a védettségi igazolások, koronavírus elleni oltások felvételéről kiállított oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló megállapodás alapján India és Magyarország elismeri a másik fél hatóságai által kiállított oltási igazolásokat.

A mai napon érvényes Indiába való beutazási szabályokat az alábbi linken találja:

https://www.mea.gov.in/guidelines-for-international-arrivals.htm

A dinamikusan változó szabályozás nyomon követése érdekében a Főkonzulátus tisztelettel arra kéri kedves ügyfeleit, hogy útnak indulás előtt mindenki tájékozódjék az alábbi linkeken a célterülete szerinti aktuális szabályozásokról és korlátozásokról.

 

A budapesti Indiai Köztársaság Nagykövetségének elérhetősége: https://www.eoibudapest.gov.in/

Maharashtra: https://csmia.adaniairports.com/faqs.aspx

Kerala: https://cial.aero/pressroom/newsdetails.aspx?news_id=449&news_status=A

Telangana: https://www.hyderabad.aero/coronavirus-passenger-advisory.aspx

Karnataka:https://www.bengaluruairport.com/travellers/passenger-services/faqs-at-blr.html#COVID

Goa:

Gujarat:

Tamil Nadu: