Tisztelt Ügyfelünk!

Magyarország Mumbai Főkonzulátusának Konzuli Részlege üdvözli Önt tájékoztató oldalán.

A Főkonzulátus hivatali címe: TCG Financial Centre 8. emelet, C-53/G-Block, Bandra-Kurla Complex, Mumbai  –  MH (Maharashtra) 400098,  India
A konzuli ügyfélfogadás időpontja: hétfőtől – csütörtökig, délelőtt 9:00 és délután 16:00 óra között van.

Főkonzulátusunkon valamennyi ügyintézéshez előzetes időpontfoglalás szükséges. A hatékony ügyintézés érdekében javasoljuk, hogy lehetőség szerint, az időpontfoglalással kapcsolatos megkereséseket (telefon helyett) emailen az appointments.mum@mfa.gov.hu címre továbbítsák.

A telefonvonalak zsúfoltsága miatt ugyanakkor kérjük, hogy egyéb ügyekben elsősorban emailen, a consulate.mum@mfa.gov.hu címre küldjék meg megkereséseiket a konzulátusnak.

Amennyiben erre nincs mód, kérjük a tisztelt ügyfeleket, hogy az időpontfoglalás ügyében telefonon hétköznap (hétfőtől csütörtökig 9:00 és 16:30 között, pénteken 15.00 óráig) hívják a (+91) 22-67701637 telefonszámot, amelyen angolul és magyarul beszélő kollégáink jelentkeznek.

Honlapunkon a főbb konzuli ügycsoportokra vonatkozóan részletes tájékoztató található. Ha további információra, tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy emailben (consulate.mum@mfa.gov.hu) keresse meg a konzulátust a pontos kérdésével.

A magyarországi ügyintézést is igénylő konzuli ügyek állásáról az illetékes magyar hatóságok és hivatalok tudnak érdemben tájékoztatást adni, kérjük, hogy ezzel kapcsolatban közvetlenül az adott magyarországi intézményt keressék meg.

Amennyiben egy adott konzuli ügyben valamilyen ok miatt az eljárás vége előtt újabb intézkedésre van szükség, úgy kérjük, hogy lehetőség szerint emailben keressék meg a konzulátust. Az eljárás lezárultáról az adott ügy függvényében telefonon vagy emailben küldünk értesítést. A kézbesítésekre postán, vagy személyes átvétellel kerülhet sor.

Tájékoztatjuk egyúttal tisztelt ügyfeleinket arról, hogy a konzuli díjakat a Főkonzulátuson bankkártyával lehet befizetni.

Előre is köszönjük ügyfeleink szíves türelmét az ügyintézéssel kapcsolatban, munkatársainkkal mindent megtesszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül lezárásra kerülhessenek az eljárások.

Felhívjuk egyúttal kedves ügyfeleink figyelmét arra, hogy Főkonzulátusunk Konzuli Részlege mind a magyar, mind az indiai nemzeti ünnepeken zárva tart.

Figyelem! Bár a konzuli információs honlap alapos körültekintéssel készült el s ügyelünk annak naprakészen tartására, a honlap elsődleges célja ügyfeleink általános tájékoztatása, az oldalon található esetleges pontatlanságokért jogi felelősséget nem vállalunk.

Főkonzulátusunk az alábbi időpontokban zárva tart:

 

2023

Date

Day

Holiday

1.

26 Jan

Thu

Republic Day

2.

7 Mar

Tue

Holi

3.

15 Mar

Wed

Hungarian National Day

4.

7 Apr

Fri

Good Friday

5.

10 Apr

Mon

Easter Monday

6.

1 May

Mon

Labour Day

7.

29 May

Mon

Pentecost

8.

28 Jun

Wed

Bakri Id (Id-Uz-Zuha)     

9.

15 Aug

Tue

Independence Day

10.

19 Sep

Tue

Ganesh Chaturthi

11.

2 Oct

Mon

Mahatma Gandhi Jayanti

12.

23 Oct

Mon

Hungarian National Day

13.

24 Oct

Tue

Dasara

14.

1 Nov

Wed

All Saints' Day

15.

14 Nov

Tue

Diwali

16.

25 Dec

Mon

Christmas

17.

26 Dec

Tue

Christmas