Tisztelt Ügyfelünk!

Magyarország Mumbai Főkonzulátusának Konzuli Részlege üdvözli Önt tájékoztató oldalán.

A Főkonzulátus hivatali címe: TCG Financial Centre 8. emelet, C-53/G-Block, Bandra-Kurla Complex, Mumbai  –  MH (Maharashtra) 400098,  India
A konzuli ügyfélfogadás időpontja: hétfőtől – csütörtökig, délelőtt 9:00 és délután 16:00 óra között van.

Főkonzulátusunkon valamennyi ügyintézéshez előzetes időpontfoglalás szükséges. A hatékony ügyintézés érdekében javasoljuk, hogy lehetőség szerint, az időpontfoglalással kapcsolatos megkereséseket (telefon helyett) emailen az appointments.mum@mfa.gov.hu címre továbbítsák.

A telefonvonalak zsúfoltsága miatt ugyanakkor kérjük, hogy egyéb ügyekben elsősorban emailen, a consulate.mum@mfa.gov.hu címre küldjék meg megkereséseiket a konzulátusnak.

Amennyiben erre nincs mód, kérjük a tisztelt ügyfeleket, hogy az időpontfoglalás ügyében telefonon hétköznap (hétfőtől csütörtökig 9:00 és 16:30 között, pénteken 15.00 óráig) hívják a (+91) 22-67701637 telefonszámot, amelyen angolul és magyarul beszélő kollégáink jelentkeznek.

Honlapunkon a főbb konzuli ügycsoportokra vonatkozóan részletes tájékoztató található. Ha további információra, tájékoztatásra van szüksége, akkor kérjük, hogy emailben (consulate.mum@mfa.gov.hu) keresse meg a konzulátust a pontos kérdésével.

A magyarországi ügyintézést is igénylő konzuli ügyek állásáról az illetékes magyar hatóságok és hivatalok tudnak érdemben tájékoztatást adni, kérjük, hogy ezzel kapcsolatban közvetlenül az adott magyarországi intézményt keressék meg.

Amennyiben egy adott konzuli ügyben valamilyen ok miatt az eljárás vége előtt újabb intézkedésre van szükség, úgy kérjük, hogy lehetőség szerint emailben keressék meg a konzulátust. Az eljárás lezárultáról az adott ügy függvényében telefonon vagy emailben küldünk értesítést. A kézbesítésekre postán, vagy személyes átvétellel kerülhet sor.

Tájékoztatjuk egyúttal tisztelt ügyfeleinket arról, hogy a konzuli díjakat a Főkonzulátuson bankkártyával lehet befizetni.

Előre is köszönjük ügyfeleink szíves türelmét az ügyintézéssel kapcsolatban, munkatársainkkal mindent megtesszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül lezárásra kerülhessenek az eljárások.

Felhívjuk egyúttal kedves ügyfeleink figyelmét arra, hogy Főkonzulátusunk Konzuli Részlege mind a magyar, mind az indiai nemzeti ünnepeken zárva tart.

Figyelem! Bár a konzuli információs honlap alapos körültekintéssel készült el s ügyelünk annak naprakészen tartására, a honlap elsődleges célja ügyfeleink általános tájékoztatása, az oldalon található esetleges pontatlanságokért jogi felelősséget nem vállalunk.

Főkonzulátusunk az alábbi időpontokban zárva tart:

 

 

Date

Day

Holiday

1.

26 Jan

Wed

Republic Day

2.

14 Mar

Mon

Hungarian National Day

3.

15 Mar

Tue

Hungarian National Day

4.

18 Mar

Fri

Holi

5.

15 Apr

Fri

Good Friday

6.

18 Apr

Mon

Easter Monday

7.

3 May

Tue

Id-ul-Fitr

8.

6 Jun

Mon

Pentecost

9.

15 Aug

Mon

Independence Day

10.

31 Aug

Wed

Ganesh Chaturthi

11.

5 Oct

Wed

Dassera

12.

24 Oct

Mon

Diwali

13.

31 Oct

Mon

All Saints' Day

14.

1 Nov

Tue

All Saints' Day

15.

26 Dec

Mon

Christmas