Tisztelt Ügyfelünk!

Magyarország Mumbai Főkonzulátusának Konzuli Részlege üdvözli Önt tájékoztató oldalán.

A Főkonzulátus hivatali címe: TCG Financial Centre 8. emelet, C-53/G-Block, Bandra-Kurla Complex, Mumbai  –  MH (Maharashtra) 400098,  India
A konzuli ügyfélfogadás időpontja: hétfőtől – csütörtökig, délelőtt 10:00 és délután 16:00 óra, pénteken délelött 10:00 és délután 13:00 között van.

Főkonzulátusunkon valamennyi ügyintézéshez előzetes időpontfoglalás szükséges. A hatékony ügyintézés érdekében javasoljuk, hogy lehetőség szerint, az időpontfoglalással és egyéb ügyintézéssel kapcsolatos megkereséseket (telefon helyett) e-mailen a consulate.mum@mfa.gov.hu címre továbbítsák. Amennyiben erre nincs mód, kérjük a tisztelt ügyfeleket, hogy az időpontfoglalás ügyében telefonon hétköznap (hétfőtől csütörtökig 10:00 és 16:00 között, pénteken 15.00 óráig) hívják a (+91) 22-67701637 telefonszámot, amelyen angolul és magyarul beszélő kollégáink jelentkeznek.

A Főkonzulátuson az alábbi ügytípusok esetében van lehetőség személyes ügyintézésre: kutatás- és tanulmányi célú nemzeti D vízumkérelem, konzuli hitelesítés (másolat, aláírás), hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése, magyar okmányügyek, anyakönyvi ügyek.

A telefonvonalak zsúfoltsága miatt ugyanakkor kérjük, hogy elsősorban e-mailen, a consulate.mum@mfa.gov.hu címre küldjék meg megkereséseiket a konzulátusnak.

Honlapunkon a főbb konzuli ügycsoportokra vonatkozóan részletes tájékoztatót található. Ha további információra, tájékoztatásra van szüksége, illetve valami nem egyértelmű a honlapon, akkor kérjük, hogy emailben (consulate.mum@mfa.gov.hu) keresse meg a konzulátust a pontos kérdésével.
A magyarországi ügyintézést is igénylő konzuli ügyek állásáról az illetékes magyar hatóságok és hivatalok tudnak érdemben tájékoztatást adni, kérjük, hogy ezzel kapcsolatban közvetlenül az adott magyarországi intézményt keressék meg.

Amennyiben egy adott konzuli ügyben valamilyen ok miatt az eljárás vége előtt újabb intézkedésre van szükség, úgy kérjük, hogy lehetőség szerint emailben keressék meg a konzulátust. Az eljárás lezárultáról az adott ügy függvényében telefonon vagy emailben küldünk értesítést. A kézbesítésekre postán, vagy személyes átvétellel kerülhet sor.

Tájékoztatjuk egyúttal tisztelt ügyfeleinket arról, hogy a konzuli díjakat a Főkonzulátuson bankkártyával lehet befizetni.
Előre is köszönjük ügyfeleink szíves türelmét az ügyintézéssel kapcsolatban, munkatársainkkal mindent megtesszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül lezárásra kerülhessenek az eljárások.

Fölhívjuk egyúttal kedves ügyfeleink figyelmét arra, hogy Főkonzulátusunk Konzuli Részlege mind a magyar, mind az indiai nemzeti ünnepeken zárva tart.

Figyelem! Bár a konzuli információs honlap alapos körültekintéssel készült el s ügyelünk annak naprakészen tartására, a honlap elsődleges célja ügyfeleink általános tájékoztatása, az oldalon található esetleges pontatlanságokért jogi felelősséget nem vállalunk.