Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2020. január 14-15-én Mumbaiba látogatott. Kíséretében volt Ésik Róbert, a HIPA elnöke, Baranyi András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keleti kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és dr. Budai Gyula miniszteri biztos. Mumbai tartózkodása során Szijjártó Péter találkozott Maharashtra szövetségi állam kormányzójával, a Tata csoport, a Mahindra csoport és a Hinduja csoport tulajdonosaival és tagvállalati vezetőivel.

Mumbai és Maharashtra a Magyarország és India közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokon belül meghatározó súllyal rendelkezik. A látogatás során számos új együttműködési kezdeményezésről folytak konkrét megbeszélések a magyar miniszter és a mumbai székhelyű nagyvállalatok vezetői között.

Szijjártó Péter interjút adott a Republic TV-nek, India legnézettebb angol nyelvű hírtelevíziójának, valamint a BusinessWorld kéthetente megjelenő gazdasági magazinnak.

 

https://www.republicworld.com/world-news/rest-of-the-world-news/hungarys-foreign-min-talks-pm-modi-nationalism-investments-and-more.html

 

http://www.businessworld.in/video/India-Hungary-Trade-and-Global-Protectionism-with-P-ter-Szijj-rt-/22-01-2020-2126/