India legnagyobb offline utazási irodája, a Thomas Cook meghívására Jári Ferenc főkonzul és dr. Klopfer Ádám konzul részt vettek a Thomas Cook évente megrendezett Travel Exchange nevű fórumán, amelyen a Thomas Cook teljes vezetése mellett megjelentek a cég legnagyobb vállalati partnereinek képviselői. A rendezvény célja az indiai kiutazó túrizmus szempontjából legnagyobb súllyal szereplő, illetve legperspektivikusabbnak tekinthető desztinációk kínálatának áttekintése, a külföldi utazások feltételrendszerének megvitatása.

 

Jári Ferenc részt vett a rendezvény egyik panelbeszélgetésén, amelyen lehetőség volt Magyarország turisztikai eredményeinek és kínálatának bemutatására, az indiai beutazó turizmust támogató, s a Magyarország iránti figyelem felkeltését célzó intézkedések ismertetésére.

 

A rendezvény során a Thomas Cook vezetői mind a nyilvános pódiumbeszélgetések során, mind pedig szűkebb körben Magyarországot az egyik komoly távlatokkal rendelkező európai úticélként jelölték meg.

 

India jelenleg a világ leggyorsabb GDP növekedést felmutató nagy gazdasága, s a gazdasági növekedéssel párhuzamosan rohamléptekkel bővülő középosztály tömegesen jelenik meg a külföldi utazások piacán. Általános vélemény szerint a világ idegenforgalmában a bővülésnek jelenleg India az első számú forrása.