Anand G. Mahindra, az egyik legnagyobb és legdiverzifikáltabb tevékenységet folytató indiai családi cégcsoport, a Mahindra & Mahindra elnöke hivatalában fogadta Jári Ferenc főkonzult, aki átadta Áder János köztársasági elnök meghívólevelét a 2019. októberi Budapesti Víz Világtalálkozóra.

Anand Mahindra megerősítette, hogy szívügyének tekinti az éghajlatváltozás elleni küzdelmet és az Indiában különösen rendkívül súlyossá váló vízválság kezelését. Számos nemzetközi fórumon kifejtette ezzel kapcsolatos véleményét. A Mahindra & Mahindra az egyedüli magáncég Indiában, amely vízügyi projektet hajtott végre, s kész további hasonló feladatokra az elapadó indiai vízkészletek problémájának kezelése érdekében.

A beszélgetés során szóba került a magyar vízipari szektor vállalatainak felkészültsége és ázsiai projektek végrehajtásában szerzett tapasztalatai, valamint a magyarországi befektetési és gazdasági környezet sajátosságai, ahol számos nagy indiai vállalat létrehozott már gyártási és szolgáltatási kapacitásokat.