2019. november 14-17. között tizedik alkalommal rendezték meg a Mumbai Irodalmi Fesztivált, amely mára India egyik legtekintélyesebb irodalmi rendezvényévé nőtte ki magát. A négy napon át a város három pontján, színháztermekben, könyvesboltokban, köztereken párhuzamosan zajló beszélgetéseken, előadásokon, workshopokon együttesen több tízezer ember vett részt, helyhiány miatt gyakran az érdeklődők tömegei nem tudtak bejutni a beszélgetésekre. A fesztivál keretében megtartott pódiumbeszélgetéseken részt vett többek között Mary Robinson volt ír köztársasági elnök, az ENSZ korábbi emberi jogi főbiztosa, N. Chandrasekharan, a Tata csoport elnöke, Nadir Godrej, a Godrej Industries vezérigazgatója, világszerte ismert indiai és külföldi írók, újságírók (Anita Nair, Anthony Horowitz, Shobha De, Shashi Tharoor, Tracy Chevalier, Hindol Sengupta, Alexander McCall Smith, Andrew Bovell, Vir Sanghvi, Ian Jack stb).

Magyarországot Vörös István József Attila díjas költő, drámaíró, műfordító, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára képviselte a rendezvényen. Vörös István egyike volt a Fesztivál szervezői által leginkább foglalkoztatott résztvevőknek. Összesen öt eseményen történő részvételre is felkérték: Writing as catharsis címmel pódiumbeszélgetésen vett részt David Vann angol-amerikai és Avni Doshi dubai íróval, két indiai és egy-egy svájci és mexikói költő társaságában bemutatta saját költészetét, workshopot tartott a költészet iránt érdeklődő fiataloknak, a Tea with the Authors rendezvény keretében kötetlen beszélgetésen vett részt a fesztiválra kilátogató közönséggel és a fesztivál zárónapját követően a szervezők felkérésére előadást tartott Mumbai legpatinásabb egyetemén, a Wilson College-ban a szanszkrit és a magyar költészet ritmikája közötti rokon vonásokról a Gita Govinda, illetve Weöres Sándor és Babits Mihály műveinek összehasonlításával.

Vörös István egyedüli középkelet-európai íróként a túlnyomórészt angolszász alkotók által meghatározott fesztiválon ablakot nyitott térségünk irodalmára.

A fesztivál záróeseményeként főkonzulátusunk vacsorát adott a résztvevőknek, amelyen számos világhírű irodalmár, újságíró, neves üzletemberek, egyetemi tanárok, előadóművészek vettek részt.